Keuring boeken


Aquathermie Leidschendam-Voorburg 

 

De gemeente onderzoekt met waterbedrijf Dunea en woningcorporatie Wooninvest de mogelijkheid om in de Leidschendamse wijk De Heuvel gebruik te gaan maken van aquathermie in plaats van gas. Bij aquathermie wordt gebruik gemaakt van temperatuurverschillen in oppervlakte-, afval- en drinkwater. Indien het project kansrijk is wil de gemeente het  aanmelden voor het programma aardgasvrije wijken van de rijksoverheid.

De komende maanden worden er gesprekken met inwoners en betrokkenen gevoerd over de energietransitie in De Heuvel/Amstelwijk. Om samen tot de beste warmteoplossing voor de buurt te komen, kunnen inwoners en andere betrokkenen tijdens georganiseerde bijeenkomsten meedenken en vragen stellen.  

Kennispartner Keurhuis Nederland 

Om de nieuwe warmtebron te integreren in de energieadviezen voor o.a. de VvE’s is Keurhuis Nederland gevraagd mee te denken als kennispartner. De komende maanden zal worden onderzocht welke parameters relevant zijn en hoe de warmtebron kan worden ingebed in de huidige adviezen. Het doel van de energieadviezen is om inzichtelijk te maken wat de investeringen en terugverdientijden zijn van isolerende maatregelen en alternatieve warmtebronnen of -opwekkers. Keurhuis Nederland zal Duurzame-MJOP’s gaan opstellen waar het energieadvies is ingebed. 

Klik voor meer informatie over aquathermie op de deze link: https://www.aquathermie.nl/nieuws/2302795.aspx 

Wilt u meer informatie ontvangen of vrijblijvend advies? Neem contact met ons op!

 

Keurhuis Nederland