Keuring boeken

Blowerdoortest

Laat de luchtdichtheid van uw woning of pand vaststellen met een blowerdoortest. Keurhuis Nederland uit Geldermalsen voert regelmatig blowerdoormetingen uit. Onze metingen worden uitgevoerd conform NEN2686, NEN-EN 13829 en SKH-Publicatie 13-01, zodat u verzekerd bent van een betrouwbare blowerdoortest. Daarnaast werken we met een gekalibreerd Minneapolis apparaat, wat het meest nauwkeurige apparaat voor blowerdoormetingen op de markt is. Wilt u weten waar de tocht vandaan komt of waarom er een onbehaaglijk klimaat heerst in uw woning of pand? Maak dan vandaag nog een afspraak voor blowerdoormetingen.

  • Geheel online keuringen aan te vragen
  • Competitieve tarieven
  • Wij voorzien u van onderhoudsadvies

Waarom een blowerdoortest laten uitvoeren?

Wanneer de luchtdichtheid niet optimaal is, kan er condensatie ontstaan, wat nadelig is voor het binnenklimaat en de constructie. Daarnaast wordt de geluidsisolatie verminderd en de brandveiligheid kan in het geding zijn. Gaat het om een cleanroom of ziekenhuis? Bij een slechte luchtdichtheid worden bacteriën sneller verspreid. Maar hoe werken blowerdoormetingen precies? Allereerst worden alle buitendeuren- en ramen gesloten. Alle binnendeuren moeten bij een blowerdoortest wel openstaan, met uitzondering van het toilet. De ventilatie wordt uitgeschakeld en vervolgens wordt de buitendeuropening voorzien van een frame met een zeildoek en de blowerdoormachine. De ventilator wordt aangesloten op een luchtdrukmeter die de luchtdruk van de ruimte meet. Met specifieke software wordt er tijdens blowerdoormetingen bepaald hoeveel luchtverlies er is. Onze meetmethode wordt vastgelegd in NEN2686 en NEN-EN 13829. De volumestroom van de meting wordt weergegeven in m3 per uur.

Maak gebruik van onze tips voor een betere luchtdichtheid

Heeft u last van onaangename tocht in uw woning? Wellicht komt dit omdat de ramen niet luchtdicht zijn afgewerkt. U kunt extra luchtdichtheid winnen door de naden af te kitten rond de ramen. Beschikt u over een kelder? Dan is het aan te raden om deze te voorzien van een goed passende deur met extra anti-tochtmaatregelen. Wat betreft het aanleggen van elektriciteit, raden wij u aan om gebruik te maken van luchtdichte inbouwdozen voor holle wanden. Ontvangt u graag meer informatie over hoe u de luchtdichtheid verbetert of over de blowerdoortest? Of heeft u ons nodig voor EPA-advies of een energiekeuring? U neemt contact met ons op via het telefoonnummer 088-2440111. Wilt u blowerdoormetingen aanvragen? U vraagt bij ons de blowerdoortest eenvoudig online aan.