Keuring boeken

Blowerdoortest

Laat de luchtdichtheid van uw woning of pand vaststellen met een blowerdoortest. Keurhuis Nederland uit Geldermalsen, in de provincie Gelderland, voert regelmatig blowerdoormetingen uit. Onze metingen worden uitgevoerd conform NEN2686, NEN-EN 13829 en SKH-Publicatie 13-01, zodat u verzekerd bent van een betrouwbare blower door test. Daarnaast werken we met een gekalibreerd Minneapolis-apparaat, wat het meest nauwkeurige apparaat voor blowerdoormetingen op de markt is. Schakel ons in voor het uitvoeren van een blowerdoortest als u wilt weten waar de tocht in uw pand vandaan komt of waarom er een onbehaaglijk klimaat heerst. Wij helpen u graag met een professionele blower door test.

Waarom zou u een blowerdoortest laten uitvoeren?

Als u zich afvraagt of een blower door test u kan helpen, staan onze geschoolde medewerkers voor u klaar. Zij leggen u graag uit wat u de resultaten van een blowerdoortest kunnen zijn voor u. Ervaart u problemen met het binnenklimaat en/of de constructie van uw pand? Dan kan het zijn dat de luchtdichtheid van uw pand niet optimaal is en er condensatie opgetreden is. Dit kan ook nadelen hebben voor de geluidsisolatie en de brandveiligheid van uw pand. Het uitvoeren van blowerdoormetingen kan dan goed voor u zijn. Zeker als u werkt met een cleanroom of in een ziekenhuis zijn luchtdichtheidsmetingen geschikt. Bij een slechte luchtdichtheid worden bacteriën namelijk sneller verspreid.

Hoe werken blowerdoormetingen precies?

Bij het uitvoeren van een blower door test worden allereerst alle buitendeuren- en ramen gesloten. Alle binnendeuren moeten bij een blowerdoortest wel openstaan, met uitzondering van het toilet. De ventilatie wordt tijdens blowerdoormetingen uitgeschakeld en de buitendeuropening wordt voorzien van een frame met een zeildoek en de blowerdoormachine. De ventilator wordt aangesloten op een luchtdrukmeter die de luchtdruk van de ruimte meet. Met specifieke software wordt er tijdens een blower door test bepaald hoeveel luchtverlies er is. Onze meetmethode wordt vastgelegd in NEN2686 en NEN-EN 13829. De volumestroom van de blowerdoormetingen wordt weergegeven in m3 per uur.

Maak na het uitvoeren van een blower door test gebruik van onze tips voor een betere luchtdichtheid

Bent u er via een blowerdoortest achter gekomen dat de luchtdichtheid van uw pand niet optimaal is? Dan kunt u diverse maatregelen nemen. Zo kunt u extra luchtdichtheid winnen door de naden rond uw ramen af te kitten. Beschikt u over een kelder? Dan is het aan te raden om deze te voorzien van een goed passende deur met extra anti-tochtmaatregelen. Wat betreft het aanleggen van elektriciteit, raden wij u aan om gebruik te maken van luchtdichte inbouwdozen voor holle wanden. Ontvangt u graag meer informatie over hoe u de luchtdichtheid verbetert of over de blower door test? Of heeft u ons nodig voor een energiekeuring? U neemt contact met ons op via het telefoonnummer 088-2440111 of het e-mailadres info@keurhuisnederland.nl. Wilt u blowerdoormetingen aanvragen? U vraagt bij ons de blowerdoortest eenvoudig online aan.

Wat onze klanten zeggen

Dimence Groep, Deventer

Eindelijk het MJOP op orde. Keurhuis Nederland heeft kennis van zaken, is duidelijk en ontzorgt echt.

Kennemer Lyceum, Overveen

Deskundig advies en een prettige afhandeling. Ontzorgen heet dat geloof ik tegenwoordig toch?