Keuring boeken

Blowerdoortest

Met een blowerdoortest stellen we de luchtdichtheid van uw pand of woning vast. Bij Keurhuis Nederland in Geldermalsen voeren we regelmatig blowerdoormetingen uit met de meest betrouwbare blowerdoorapparatuur, namelijk gekalibreerde Minneapolis-apparatuur. De metingen worden uitgevoerd conform NEN2686, NEN-EN 13829 en SKH-Publicatie 13-01. Zo bent u verzekerd van een betrouwbare blower door test. Daarnaast werken we met een gekalibreerd Minneapolis-apparaat. Dit is het meest nauwkeurige meetapparaat voor blowerdoormetingen. Wilt u weten waar zich luchtlekken bevinden in uw pand? Wij helpen u graag door een blowerdoortest uit te voeren.  

Waarom laat u een blowerdoortest uitvoeren?

Vraagt u zich af hoe een blower door test u kan helpen? Wij leggen graag aan u uit wat de resultaten van onze blowerdoormetingen betekenen en wat u hier het beste mee kunt doen. Wanneer u bijvoorbeeld problemen met het binnenklimaat of de constructie van uw pand ervaart, dan kan het zijn dat de luchtdichtheid van uw pand niet optimaal is en er condensatie optreedt. Dit kan nadelig zijn voor de geluidsisolatie en brandveiligheid van uw pand. Daarom laat u een blowerdoortest uitvoeren. Met onze luchtdichtheidsmetingen komt u erachter of en waar er zich luchtlekken bevinden in uw pand. Zo weet u waar het probleem zit, en verhelpt u dit eenvoudig. Deze blowerdoormetingen zijn ook uitermate geschikt om uit te laten voeren binnen een ziekenhuis. Bij een slechte luchtdichtheid worden bacteriën namelijk sneller verspreid. De blowerdoortest kan aantonen hoe de staat van de luchtdichtheid is.

Hoe werken blowerdoormetingen?

Bij het uitvoeren van een blower door test worden allereerst alle buitendeuren- en ramen gesloten. Alle binnendeuren moeten bij een blowerdoortest wel openstaan, met uitzondering van het toilet. De ventilatie wordt tijdens de blowerdoormetingen uitgeschakeld en de buitendeuropening wordt voorzien van een frame met een zeildoek en de blowerdoormachine. De ventilator wordt aangesloten op een luchtdrukmeter die de luchtdruk van de ruimte meet. Met specifieke software wordt er tijdens een blower door test bepaald hoeveel luchtverlies er is. Onze specialistische onderzoeken worden vastgelegd in NEN2686 en NEN-EN 13829. De volumestroom van de blowerdoormetingen wordt weergegeven in m3 per uur.

Profiteer van onze tips voor een betere luchtdichtheid

Bent u er via een blower door test achter gekomen dat de luchtdichtheid van uw pand niet optimaal is? Dan zijn er diverse maatregelen die u kunt treffen. Zo kunt u extra luchtdichtheid winnen door de naden rond uw ramen af te kitten. Beschikt u over een kelder? Dan is het aan te raden om deze te voorzien van een goed passende deur met extra anti-tochtmaatregelen. Wat betreft het aanleggen van elektriciteit, raden wij u aan om gebruik te maken van luchtdichte inbouwdozen voor holle wanden. Wilt u meer weten over onze aankoopkeuringen of over de blowerdoormetingen? Of heeft u ons nodig voor een energiekeuring? Neem dan contact met ons op. Wilt u blowerdoormetingen laten uitvoeren? Online vraagt u eenvoudig onze blowerdoortest aan.

Wat onze klanten zeggen

Dimence Groep, Deventer

Eindelijk het MJOP op orde. Keurhuis Nederland heeft kennis van zaken, is duidelijk en ontzorgt echt.

Kennemer Lyceum, Overveen

Deskundig advies en een prettige afhandeling. Ontzorgen heet dat geloof ik tegenwoordig toch?

Keurhuis Nederland