Keuring boeken

Meetcertificaten volgens NEN 2580

Keurhuis Nederland uit Geldermalsen werkt op basis van de eisen van de NEN-norm 2580 bij het uitvoeren van uw meting. Wilt u als verhuurder of woningcorporatie de exacte oppervlakte van uw vastgoed weten? Dan zijn wij u graag van dienst. Een meetcertificaat geeft u een aantoonbare en exacte specificatie van uw vastgoed. Met de uitgewerkte plattegronden heeft u de juiste tool voor een succesvolle verkoop. De plattegronden kunt u gebruiken voor verkoopsites en verkoopbrochures. Het inmeten kunnen we ook efficiënt combineren met bouwkundige keuringen en energielabels.

Kies voor de NEN 2580-meting die u nodig heeft

Welke oppervlakte heb ik nodig? De meest gebruikte oppervlakte voor woningen is de GO of GBO (gebruiksoppervlak). Voor commercieel vastgoed wordt vaak het VVO (verhuurbaar vloeroppervlak) gemeten. Wij kunnen u van de volgende metingen voorzien:

Voor uw offerte voor de NEN 2580-meting maakt het gewenste oppervlak niet veel uit. Het is wel van belang om te weten of het object vanaf de tekening moet worden ingemeten of volledig op locatie. Het verschil tussen een type A- en B-meting staat omschreven in de NTA 2581 ‘Opstellen van meetrapporten volgens NEN 2580’. Alleen de BVO (bruto vloeroppervlak) kan sneller gemeten worden en is daarom goedkoper.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Volgens het handboek marktwaardering 2018 moeten corporaties en gemeenten uiterlijk in 2021 aantonen dat alle oppervlakten op een correcte wijze zijn vastgesteld. Voor wooncorporaties wordt tevens de meetinstructie voor woningwaardering gehanteerd en daar is altijd een actuele versie van beschikbaar. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een meting volgens de NEN-norm 2580 door te bellen naar 088-2440111. We staan u graag te woord. We bieden ook verschillende andere keuringen en metingen aan, zoals opleveringskeuringen en luchtdichtheidsmetingen.