Keuring boeken

Luchtdichtheids­meting

Een luchtdichtheidsmeting wordt door middel van een blowerdoortest gedaan. Keurhuis Nederland uit Geldermalsen, in de provincie Gelderland, werkt met de meest nauwkeurige blowerdoorapparatuur, namelijk gekalibreerde Minneapolis apparatuur, zodat u verzekerd bent van betrouwbare resultaten van onze luchtdichtheidstest. Wilt u weten waar de tocht vandaan komt of waarom er een onbehaaglijk klimaat heerst? Vraag dan vandaag nog een luchtdichtheidsmeting aan.

Hoe werkt een luchtdichtheidsmeting?

De buitendeuropening wordt voorzien van een frame met zeildoek en een ventilator. De ventilator wordt aangesloten op een luchtdrukmeter die ook de luchtdruk van de ruimte zelf meet. Met een computerprogramma wordt bepaald hoeveel luchtverlies er is. Tijdens de luchtdichtheidsmeting worden de ruimtes in onder- of overdruk gezet. Deze meetmethode is vastgelegd in NEN 2686 en NEN-EN 13829. De volumestroom van de meting wordt weergegeven in m3 per uur. Kies voor een luchtdichtheidstest en dus voor zekerheid op basis van hoogwaardige certificaten.

Stel uw vragen over de luchtdichtheidstest

Wanneer de luchtdichtheid niet optimaal is, wordt geluidsisolatie verminderd, de brandveiligheid kan in het geding zijn, energie gaat verloren en er ontstaat condensatie – wat nadelig is voor het binnenklimaat en de constructie. Daarnaast worden bacteriën sneller verspreid in cleanrooms en ziekenhuizen. Ontdek waar de lekkages in uw woning of pand zitten en bespaar op energiekosten met een luchtdichtheidstest van Keurhuis Nederland. Vraag vandaag nog online een blowerdoortest aan of schakel ons in voor andere diensten, zoals voor de bepaling van een energielabel binnen de woningbouw. Heeft u vragen? Of wilt u bijvoorbeeld meer informatie over de Erkende Maatregelenlijst energiebesparing voor uw bedrijf? Deze stelt u aan onze specialisten door te bellen naar het telefoonnummer 088-2440111 of door een e-mail te sturen naar info@keurhuisnederland.nl.