Keuring boeken

Luchtdichtheids­meting

Een luchtdichtheidsmeting wordt door middel van een blowerdoortest gedaan. Keurhuis Nederland uit Geldermalsen, in de provincie Gelderland, werkt met de meest nauwkeurige apparatuur, zodat u verzekerd bent van betrouwbare resultaten van onze luchtdichtheidstest. Wilt u weten waar de tocht vandaan komt of waarom er een onbehaaglijk klimaat heerst? Vraag dan vandaag nog een luchtdichtheidsmeting aan.

Hoe werkt een luchtdichtheidsmeting?

De buitendeuropening wordt voorzien van een frame met zeildoek en een ventilator. De ventilator wordt aangesloten op een luchtdrukmeter die ook de luchtdruk van de ruimte zelf meet. Met een computerprogramma wordt bepaald hoeveel luchtverlies er is. Tijdens de luchtdichtheidsmeting worden de ruimtes in onder- of overdruk gezet. Deze meetmethode is vastgelegd in NEN 2686 en NEN-EN 13829. De volumestroom van de meting wordt weergegeven in m3 per uur. Wij voeren ook blowerdoortesten uit, waarbij we gebruikmaken van een ander soort techniek om de luchtdichtheid in uw pand te bepalen.

Waarom laat u een luchtdichtheidstest uitvoeren?

Een niet optimale luchtdichtheid heeft diverse gevolgen. Zo wordt de geluidsisolatie verminderd, kan de brandveiligheid in het geding komen, gaat er energie verloren en ontstaat er condensatie. Dit is nadelig voor het binnenklimaat in woning of pand. Binnen ziekenhuizen of cleanrooms kan een slechte luchtdichtheid voor een snellere verspreiding van bacteriën zorgen. In deze gevallen is het dus van belang een luchtdichtheidsmeting te laten uitvoeren door onze specialisten, zodat u gebreken kunt voorkomen.

Boek nu uw keuring

Ontdek waar de lekkages in uw woning of pand zitten en bespaar op energiekosten met een luchtdichtheidstest van Keurhuis Nederland. Vraag online uw luchtdichtheidstest aan of neem hiervoor contact met ons op door te bellen naar 088-2440111 of door een e-mail te sturen naar info@keurhuisnederland.nl.. Wilt u weten wat nog meer werkt voor uw woning of pand, om energie te besparen? Wij voorzien u ook graag van EPA-advies.

Keurhuis Nederland