Keuring boeken

Je las het al eerder in een artikel op onze website; vanaf 1 januari ben je verplicht om jouw pand minimaal energielabel C te laten hebben. Echter blijkt uit onderzoek dat meer dan de helft van de kantoren dit energielabel niet bezit. Als dit zo blijft, mogen deze kantoren vanaf de aftrap van januari niet meer fungeren als kantoor, aldus het Bouwbesluit 2012.

Van alle kantoren in Nederland voldoet volgens registratie 40% aan de energielabel C verplichting. Dat is een mooie waarneming, maar natuurlijk helaas niet genoeg. 12% van de Nederlandse kantoren heeft energielabel D of slechter, dus zij zijn op de goede weg om zich bij de verplichte energielabel C kantoren te voegen. In tegenstelling tot de overige 48%, waar nog geen label voor geregistreerd is. Samenvattend voldoet 60% op dit moment dus nog niet aan de energielabel C-plicht.

Dit percentage hoeft helemaal niet zo hoog te zijn, want volgens een schatting van het Economisch Instituut voor de Bouw komt 30% van de kantoren zonder aangevraagd energielabel in aanmerking voor energielabel C.

Lees er meer informatie over op de website van de RVO: www.rvo.nl/onderwerpen/duurzaam-ondernemen/gebouwen/wetten-en-regels/bestaande-bouw/energielabel-c-kantoren

 

Keurhuis Nederland