Keuring boeken

Welke bouwkundige keuring heb ik nodig?

Vaak worden de termen bouwkundige-, bouwtechnische-, aan- en verkoopkeuring door elkaar gebruikt. Onze basis- en pluskeuring is voor alle doelen te gebruiken. Een ervaren inspecteur keurt uw woning. Het verschil in de benaming van de keuring is de reden van het aanvragen van een keuring. Een koper spreekt van een aankoopkeuring en een verkoper praat liever over een verkoopkeuring. Hoe u het ook noemt: met een keuring van Keurhuis Nederland weet u exact waar u aan toe bent.

Basiskeuring

Een ervanren inspecteur keurt uw woning. Daarbij gaat hij op zoek naar alle zichtbare bouwkundige gebreken. Van elke gebrek ontvangt u een uitgebreide omschrijving met kleurenfoto’s. Zo heeft u een goed beeld van de bouwkundige staat van uw woning.

Pluskeuring

Onze pluskeuring gaat een stapje verder. Zo krijgt u een uitgebreidere rapportage waarin ook de directe herstelkosten en de herstelkosten op termijn zijn opgenomen. Zo kunt u deze keuring ook goed gebruiken om een goed begroting te maken van eventuele verbouwkosten.

NHG-keuring

Heeft u een keuring nodig voor uw Nationale Hypotheek Garantie? Dan kunt u ook kiezen voor onze NHG-keuring. Deze keuring voldoet exact aan alle eisen van de garantieregeling. U krijgt een uitgebreid rapport met de samenvatting van de gebreken, de directe herstelkosten en de herstelkosten op termijn.

Keurhuis Nederland