Keuring boeken

Zoals al eerder benoemd in onze nieuwsitems, is ieder kantoorgebouw vanaf 1 januari 2023 verplicht om minimaal energielabel C in zijn bezit te hebben. De tijd vliegt voorbij en de deadline komt in zicht, maar niet iedereen lijkt hierop voorbereid te zijn. Meer dan 50% van de kantoren die dit energielabel moet bezitten, heeft deze nog niet. Voor deze kantoorruimtes dreigt nu een sluiting.

Hoe dat komt? Uit onderzoek blijkt dat de urgentie niet wordt ingezien. Het percentage stijgt erg summier. Voor het grootste deel van de achterblijvers, wat gelijk staat aan zo’n 16 miljoen vierkante meter, zijn zeker nog stappen te maken op het gebied van verduurzaming om aan het C-label te komen.

Wie zich geen zorgen hoeft te maken voor een mogelijke sluiting, zijn kantooreigenaren in Utrecht. Dit blijkt uit het rapport de meest duurzame kantoorstad te zijn. Ook zijn de steden Nieuwegein, Haarlemmermeer en Hengelo goed op weg. In kleine en middelgrote plaatsen zoals Sittard-Geleen en Rijswijk is er nog werk aan de winkel.

Keurhuis Nederland