Keuring boeken

5 tips voor een goede MJOP

1. Controleer of uw inspectie-instelling gebruikmaakt van de methodiek van de NEN 2767 en ook op locatie komt. Dit is de nauwkeurigste manier om de staat van alle bouwdelen te beoordelen. De methodiek beoordeelt zowel de omvang als de intensiteit en ernst van eventuele gebreken.

2. Zorg ervoor dat alle details zijn omschreven in de rapportage. Dit geeft u ook inzicht in de omvang van het werk, wat u goed kunt gebruiken bij een aanbesteding. Daarnaast zorgt detailinformatie 3 of 4 jaar later voor een efficiënte update van het plan. Dat scheelt u veel kosten.

3. Zorg dat het plan verder kijkt dan alleen 10 jaar. Sommige afwerkingen gaan bijvoorbeeld 20 of 25 jaar mee, zoals dakbedekkingen voor platte daken. Door het bedrag voor de vervanging al direct te reserveren, voorkomt u hoge kosten in de toekomst.

4. Kies voor deskundige bedrijven voor onderhouds- en herstelwerkzaamheden. Voor vele vormen van gevelrenovatie bestaat een KOMO-certificatieregeling. Vraag bij twijfel advies op bij uw inspectie-instelling en, indien van toepassing, uw VvE-beheerder. Uw inspectie- instelling kan ook een oplevercontrole uitvoeren.

5. Kies een betrouwbare en deskundige partner voor het uitvoeren van uw MJOP of MJOB. Er is namelijk geen verplichte opleiding voor het opstellen van een MJOP of MJOB. Zorg dat uw partner voldoende ervaring en referenties heeft. Zoek zo nodig reviews of vraag (indien relevant) uw VvE-beheerder naar ervaringen.

Wat onze klanten zeggen

Sint Josephscholen, Nijmegen

Specialisten die door jarenlange ervaring met één oog opslag zien wat er speelt.

Smienk ERA Makelaardij, Prinsenbeek

De rapportage is er altijd heel snel en is zeer uitgebreid en compleet. Het is zeer prettig samenwerken met Keurhuis!

Keurhuis Nederland