Keuring boeken

Geluidmetingen in de bouw volgens NEN 5077

Keurhuis Nederland voert diverse soorten geluidmetingen uit t.b.v. woningbouw en utiliteitsbouw. Het doel hiervan is om te bepalen of een bouwwerk voldoet aan de gestelde geluidseisen uit het Bouwbesluit of het bouwbestek. Onze akoestische metingen worden uitgevoerd met hoogwaardige RvA gekalibreerde klasse 1 meetapparatuur en voldoen aan NEN 5077.

In woningen (maar ook in kantoren, scholen en andere utiliteitsgebouwen) kunnen verschillende vormen van geluidshinder ontstaan. Daarom zijn er in het Bouwbesluit eisen gesteld aan de nagalmtijd, geluidsniveaus van installaties en de wering van geluid vanuit buiten en omliggende ruimten.

Wanneer een woning is afgebouwd kunnen er geluidmetingen worden uitgevoerd. Dat lijkt op zich eenvoudig maar akoestiek is een complex vakgebied dat vaak wordt onderschat. Zonder gedegen kennis kan een simpele meting al snel een onjuist meetresultaat opleveren. Bij Keurhuis Nederland staan we garant voor correct uitgevoerde metingen tegen een marktconform tarief.

Wij zijn in het bezit van een RvA gekalibreerde akoestische analyzer (Rion NA-28), een omnidirectionele ruisbron van Norsonic en een contactgeluidgenerator van Cesva. Alle meetresultaten worden uitgewerkt in een schriftelijke rapportage die voldoet aan NEN 5077.

Klik hier om een offerte aan te vragen.

Wat onze klanten zeggen

Dimence Groep, Deventer

Eindelijk het MJOP op orde. Keurhuis Nederland heeft kennis van zaken, is duidelijk en ontzorgt echt.

Kennemer Lyceum, Overveen

Deskundig advies en een prettige afhandeling. Ontzorgen heet dat geloof ik tegenwoordig toch?

Keurhuis Nederland