Keuring boeken

Luchtdichtheids­meting

Een luchtdichtheidsmeting wordt door middel van een blowerdoortest gedaan. Keurhuis Nederland werkt met de meest nauwkeurige blowerdoor apparatuur, namelijk gekalibreerde Minneapolis apparatuur, zodat u verzekerd bent van betrouwbare resultaten van onze luchtdichtheidstest. Wilt u weten waar de tocht vandaan komt of waarom er een onbehaaglijk klimaat heerst? Vraag vandaag nog een luchtdichtheidsmeting aan.

Hoe werkt een luchtdichtheidsmeting?

De buitendeur opening wordt voorzien van een frame met zeildoek en een ventilator. De ventilator wordt aangesloten op een luchtdrukmeter die ook de luchtdruk van de ruimte zelf meet. Met een computerprogramma wordt bepaald hoeveel luchtverlies er is. Tijdens de luchtdichtheidsmeting worden de ruimten in onder- of overdruk gezet. Deze meetmethode is vastgelegd in NEN 2686 en NEN-EN 13829. De volumestroom van de meting wordt weergegeven in m3 per uur. Kies voor een luchtdichtheidstest en kies voor zekerheid op basis van hoogwaardige certificaten.

Waarom een luchtdichtheidstest uit laten voeren?

Wanneer de luchtdichtheid niet optimaal is, wordt geluidsisolatie verminderd, de brandveiligheid kan in het geding zijn, energie gaat verloren en er ontstaat condensatie wat nadelig is voor het binnenklimaat en de constructie. Daarnaast worden bacteriën sneller verspreid in cleanrooms en ziekenhuizen. Ontdek waar de lekkages in uw woning of pand zitten en bespaar op energiekosten met een luchtdichtheidstest van Keurhuis Nederland. Vraag vandaag nog online een blowerdoortest aan. Heeft u vragen? Deze kunt u stellen door te bellen naar het telefoonnummer 088-2440111.

Klik hier voor een offerte voor uw blowerdoormeting.

Download hier de werkwijze van de meting

Wat onze klanten zeggen

Het nieuwe VvE Beheer

Met Keurhuis Nederland is het prettig samenwerken. Een snelle response, competitieve tarieven en complete en nauwkeurige rapporten.

VvE Nettelhorst, Alphen aan den Rijn

Met de MJOP van Keurhuis Nederland hebben we een goed houvast voor de komende jaren!

Keurhuis Nederland